Yetişkin, çocuk, genç ve bağımlı bireylerin işlevselliğini arttırmak ve iyi oluş hallerini sağlayabilmek adına klinik, gelişimsel ve bilişsel psikoloji bilimlerine dayalı yöntemlerle danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktayım. Bu hizmetlerin kapsamı ve yapılan çalışmalar; bireylerin ve ailelerin ihtiyacına ve gerçekliğine göre belirlenmektedir.
Psikodinamik terapi bireyin düşünce, duygu ve davranış süreçlerinin bilinçdışı kökenleriyle ilgili derin bir anlayış geliştirmesine yardımcı olmayı hedefleyen, içgörü odaklı ve uzun soluklu bir terapi yaklaşımıdır.
Terapi sürecinde kişi, terapisti eşliğinde ruhsal dinamiklerini, içsel çatışmalarını ve ilişkide zorlayıcı tekrarların kaynağını keşfetmeye çalışır.
Çoğu zaman terapinin amacı yalnızca danışanın getirdiği en belirgin semptomları hafifletmek değil, aynı zamanda kişinin daha doyurucu, gerçekçi ve yaratıcı bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktır.
Bilişsel Davranışcı Terapi, kişilerin zorlayıcı yaşam deneyimlerine eşlik eden
düşüncelerin saptanıp, bu düşüncelerin gerçekçiliğinin ve uygunluğunun incelemesi,uygun olmayan düşüncelerin yerine daha gerçekçi düşünceler geliştirilmeye dayalı bir yöntemdir.
Düşünceye dönük bu müdahalelerin yanı sıra BDT’de, davranış alanında kişinin yaşamdaki hedeflerine daha uygun davranması, hayatını kısıtlayan kaçınma, güvence arama ve tedbir almaya dönük davranışlarının değiştirilmesi hedeflenmektedir.
Deneyimsel Oyun Terapisi, çocukların içselleştirilmiş olumsuz ilişkisel modellerini ve travma ile ilgili belirtileri ele almak için güvenli bir terapötik ilişki kurarak çocuğun iyileşmesine yönelik derinlemesine bir yaklaşım sunar.
Dr. Byron Norton ve Carol Norton tarafından geliştirilen bu model çocuğun doğuştan getirdiği iyileşmeye ve iyi olana yönelme kapasitesine vurgu yapar.
Doğum travmalarından bağlanma sorunlarına uyku/yemek/tuvalet problemlerinden kaygı bozuklukları ve fobilere kadar çok geniş bir yelpazede güvenle uygulanan etkinliği kanıtlanmış bir modeldir.
Alkol, madde, kumar, internet ve tütün bağımlılıklarında bilissel davranıscı terapi yöntemi, farkındalık terapisi yöntemi, mindfullness yaklasım ve motivasyonel teknikler kullanılarak bütüncül tedavi süreci planlanmaktadır.
Bağımlılık terapisinin amacı kişiye tedavi motivasyonu kazandırmak, hastalığına dair farkındalık kazandırmak ve iyileşme sürecine destek olmaktır.
Bilişsel Davranışçı Terapis (BDT) dünyada yaygın olarak kullanılan etkili bir terapi yöntemidir. Çocukların soyut düşünme süreçlerinin henüz yeterince gelişmemiş olması sebebiyle yetişkin BDT yöntemi çocuklar için etkili olmamaktır. Bu yüzden terapi sürecini çocukların düşünme becerilerine göre şekillendirmek ve terapist ile çocuk arasında etkileşime ve sembolik oyunlara dayanmaktadır.
Bu yöntem Dr. Mehmet Teber tarafından geliştirilmiş oyun teknikleri ile bütünleştirilmiş Bilişsel Davranışcı Oyun Terapisi 4 adımlık bilimsel bir modeli kapsamaktadır.
Özellikle 8 yaş üstü ortaokul ve lise çağı çocuklarında çalışmak için oldukça etkilidir.
Online terapi, danışan ile terapistin iletişim araçları yardımı ile uzaktan görüşerek terapi sürecinin yürütüldüğü yöntemdir. Yüz yüze terapiden mekan ve biçim olarak olsa da yüz yüze terapinin tüm etik kurallarını kabul ederek uygulanmaktadır. Terapi sürecinde korunması gereken kurallra online terapi sürecinde de dikkat edilir ve terapi kurallarına uygun hareket edilir.
©Urheberrecht. Alle Rechte vorbehalten.
Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen
Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte überprüfen Sie die Details in der Datenschutzerklärung und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.